Lunch

Då var det dags igen för ännu en trevlig lunch med sinna kollegor från jobbet, denna soliga dag så stog det laxtartar och steaktartar på menyn. Först så öppnas det en underbar Bollinger Grande Annèe 1999 som verkligen levde upp till föväntningarna underbart ren, frisk och delikat perfekt som starter och fantastisk till laxtartaren. Efter denna superchampagne så var det dags för lite Riesling från Österrike och den strålande producenten FX Pichler, vinet var denna gång en Riesling får Loibnerberg på smaragd nivå och vinet hade verkligen allt som en Riesling på denna nivån ska ha, mineral, delikat syra, fint balanserad av en underbart solmogen gulfrukt och en komplexitet som verkligen är så typisk för dessa viner. Jag har verkligen en förkärlek för Österrike och dess vita viner på denna nivån är dom  helt fantastiska. Sedan var det dags för lite stektartar perfekt tillagad av kollegorna från köket, först var det Pinot Noir från en av dom allra bästa, Etienne Montille Beaune Les Perrierès 1 er cru 2004 ett fantastiskt vin som efter 5 år verkligen visar upp Pinot Noir`s bästa egenskaper, delikat fruktig, sött röd frukt, hallon, jordgubbar och en ren syra och silkiga tanniner som gör detta vin till en underbar vinupplevelse. Sedan så var det dags för veckans inslag från Bordeaux och nu var det dags att undersöka vad St-Emilion 2004 hade att erbjuda och valet föll på Château Figeac 2004, ett vin som jag har haft tillfälle att njuta av innan men från 1986 och jag säger som jag sa då, detta är ett stort vin. Fylligt men samtidigt stramt och elegant, mörk mogen lite sött frukt, tilsammans med en fräschör och läskande tanniner som verkligen får detta vin att lyfta till nya höjder. Vinet passade perfekt till taratren som i all sin enkelhet stod upp perfekt till vinet, lysande kombination. Detta var verkligen en perfekt lunch att avnjuta med kollegor och vänner och till nästa gång lev väl och drick gott.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0